20191019_130754.jpg

Om Fredrikstad ginfestival

Hjertelig velkommen til ginfestival på fredrikstad bryggeri!

Her får du anledning til å studere og smake deg gjennom en lang rekke ginvarianter. Festivalen arrangeres på
Fredrikstad Bryggeri - vårt lokale kulturhus som i mange år satte sitt preg på Fredrikstad og var en viktig industriarbeidsplass og identitetsbærer for hele byen.

Inngangsbilletten koster 495,- og inkluderer et ballongglass til odel og eie. Hver billett inkluderer 10 bonger à 2 cl. Antall bonger du må bruke på de forskjellige gin-merkene kan og vil variere ut ifra merkets utsalgspris på Vinmonopolet.


Billetter til Masterclasses selges separat.


Ekstra bonger selges i døra, og koster kr. 25,- pr. stk. Vi selger også ekstra glass til kr. 150,-

 

Vi ønsker å vise bredden og samle et så stort spekter av gin som mulig og har allerede veldig mange utstillere på plass! Følg med på websiden eller arrangementssiden på Facebook.

 

Aldersgrensen er 20 år.​​

Kort Om gin

Gin er en drikk med en utrolig historie, helt fra den maniske epoken på 1700-tallet til i dag, hvor gin-feberen herjer igjen. Gin var opprinnelig en britisk variant av den nederlandske Genever.

 

  • Først var gin kun en drink kun for overklassen. Så kun for underklassen. Ginens historie er påvirket av handelskrig på krydder, kriger, religion, lover, forbud og teknologiske fremskritt.

 

  • Noen har kanskje smakt gin i en Dry Martini, en Gin Fizz, en Negroni eller en Tom Collins? Men de fleste av oss er nok best kjent med Gin Tonic, den eneste kjente drinken i verden hvor ginen er blandevannet. I India måtte det britiske East India Company beskytte sine soldater mot malaria.

 

  • Den skotske legen George Cleghorn blandet den bitre kininen med tonic water, og soldatene, som allerede fikk sin daglige gin-rasjon blandet gin i tonicen. I dag nyter vi en GT uten tanke på myggen – og godt er det. Drinken har nemlig for små mengder kinin til å gjøre nytte mot malaria.

 

  • Gin er sprit, som regel fra korn, smaksatt med einerbær, og andre planter eller krydder, som koriander, anisfrø, lakrisrot, kanel, og angelikarot.

Nettstedet Alt om gin er drevet av kunnskapsrike entusiaster og inneholder utrolig mye og interessant informasjon om gin. 

Alt om gin arrangerer også to Masterclasses på Fredrikstad Ginfestival i år - kjøp billett i god tid!

Merknad 2020-07-27 120657.png
Fredrikstad Bryggeri


Besøksadresse: Losjeveien 2, 1604 Fredrikstad

Postadresse: Postboks 851, 1609 Fredrikstad

Tlf: 94 82 99 59

www.fredrikstadbryggeri.no

kontakt@fredrikstadbryggeri.no.

Org.nr. 917 526 001

 

© 2020 Fredrikstad Ginfestival

  • Black Facebook Icon
  • Black Instagram Icon