top of page

Masterclasses
2023

Billett til Masterclasses kjøpes som separate billetter og koster kr. 200,-. Link til billettkjøp finner du nedenfor. Hver Masterclass varer ca. 45 minutter. 

NB! Billett til Masterclass kommer i tillegg til inngangsbilletten til festivalen. Man kan altså ikke kun kjøpe billett til Masterclass.

Her er programmet:

Fredag kl. 18.00

Stig Bareksten

Barekstens botaniske univers

Norges fremste gin-eksponent, Stig Bareksten, forteller sin historie og tar for seg sitt utvalg utsøkte gin-merkevarer.

Les mer om Stig Bareksten her

Billettpris: 200,-

20220827_161203.jpg

Fredag kl. 19.30

Bjørn Christian Finbråten

Alt om gin

I løpet av disse 45 minuttene gir Bjørn Christian Finbråten fra Alt om gin deg en innføring i hva gin er og hva som er forskjellen på de forskjellige typene av gin. Du lærer også hvordan du kan lage en Gin & Tonic og en Dry Martini. Alt dette er spunnet rundt historien om gin, fra 1700-tallet og frem til i dag.

Billettpris: 200,-

Merknad 2020-07-27 120657_edited.jpg

Lørdag kl. 15.30

Lena Heide-Brennand

Historien om gin- fra skyttergravens Dutch Courage til middelklassens fatlagrede lidenskap.

  

Av alle de forskjellige brennevinstypene som utgjør den dynamiske drikkekulturen rundt om i verden har gin uten tvil den mest absurde og fargerike historien. Dette brennevinet bærer med seg elementer fra fortidens britiske aristokrati, klassekamp, teknologisk innovasjon, maritim industri og den industrielle revolusjonens slumområder. Den har spilt rollen som medisin, som valuta og som motedrikk. Hvordan har det seg at denne fordums soldatdrikken plutselig ble en favoritt blant både bartendere og cocktailelskere i moderne tid?

La oss gå tilbake til begynnelsen, skal vi? Velkommen til en kveld der vi tar et dypdykk inn i historien om Gin.

 

Foredragsholder for denne masterklassen er lektor, museumskurator for The Viktor Wynd Museum of Unnatural History London og entertainer Lena Schattenherz Heide-Brennand. Hun har to tiår med erfaring med ulike foredrag og forestillinger fra både Norge og England og hun leverer alltid en fantastisk underholdende forelesning enten teamet er norrøn mytologi, kvinnehistorie ….eller historien bak ulike typer brennevin. Varmt velkommen!

Billettpris: 200,-

2 (1).png
1 (1).png

Lørdag kl. 17.00

Nine Sisters/Ocean Gin MC

Økologisk brennevin fra Fedje

En liten båttur fra Bergen så finner du øya Fedje, 530 sjeler - og Feddie Ocean Destillery. I det åpne landskapet med sjøsprøyt fra alle kanter produseres Nine Sisters Ocean Gin som kommer til årets Fredrikstad Ginfestival.
Blir du med på Masterclass kan du smake et virkelig norsk gin-eventyr. Destilleriet har 100 prosent kvinnelige investorer, i oppskriftene hentes inspirasjon fra mytologien, og ginen er økologisk.

I International Spirits Challenge 2022 deltok 350 gin fra hele verden. Nine Sisters Ocean Gin fra norske Feddie Ocean Distillery på Fedje, ble tildelt «Double Gold» i sin kategori, Premium Gin. De er dermed det eneste norske destilleriet som har vunnet «Double Gold» noensinne. ISC er gjennomført i 27 år. Kun to gin-er scoret høyeste karakter fra juryen i år. Den ene fra Japan, den andre fra Fedje. Gled deg til å bli bedre kjent med prisvinneren.

Billettpris: 200,-

bottom of page